Domeinnaam

DomeinnaamHet eerste wat je nodig hebt om een website te beginnen, is een domeinnaam. Dit is niet gratis, maar ook niet duur, als je weet waar je moet kijken! Lees hieronder meer over waar je op moet letten.

Domeinnaam kiezen

Let op verschillende punten bij het kiezen van een domeinnaam omdat je deze niet meer kan aanpassen.

  1. Eenvoudig: kies een naam die simpel en kort is. Als een hij lang en/of ingewikkeld is, zal deze moeilijk te onthouden zijn.
  2. Beschrijvend: Het domeinnaam is het eerste wat iemand ziet van je website. Het is handig als je bedrijfsnaam en/of inhoud van je website terugkomt in je url.
  3. Aanpasbaar: Je domeinnaam zal waarschijnlijk voor altijd aan je website verbonden zijn. Kies een naam die blijft werken over de jaren van je bedrijf/hobby.

Domeinnaam provider

Bij een provider, kan je je domein claimen. Je wordt geen eigenaar van een domein, maar mag deze gebruiken zolang je elk jaar betaald. Als je je domein opzegt, kan iedereen deze weer claimen. Nadat je een domein hebt geregistreerd, heb je hosting nodig, zodat je website te bereiken is via het internet.

Er zijn heel veel verschillende providers, met verschillende prijzen! In de tabel onderaan deze pagina staan meerdere providers waar je jouw domeinnaam kan registreren. Het is handig als je je hosting pakket bij de zelfde provider neemt, zodat je alles op 1 plek hebt. Let hierbij ook op de support van een provider. Je wilt niet wanneer je website eruit ligt een uur hoeven wachten. Er zijn providers die een live chat hebben, waar je binnen 1 minuut reactie krijgt!

Alle prijzen hieronder zijn voor een .nl extentie, en zijn exclusief btw.

Neostrada

€1,00

EERSTE JAAR

Na eerste jaar

€8,99

Support

8,0

110+ extenties

Versio

€2,99

EERSTE JAAR

Na eerste jaar

€8,99

Support

9,4

60+ extenties

Argeweb

€3,95

EERSTE JAAR

Na eerste jaar

€9,95

Support

9,7

500+ extenties

Hostingwalk

€4,99

EERSTE JAAR

Na eerste jaar

€4,99

Support

9,0

10+ extenties

Yourhosting

€4,00

EERSTE JAAR

Na eerste jaar

€11,00

Support

9,8

100+ extenties

Sohosted

€12,50

EERSTE JAAR

Na eerste jaar

€12,50

Support

9,2

300+ extenties

 

Beste-host zal zich inspannen om de meest recente aanbiedingen van Providers op te nemen, maar kan niet garanderen dat de tarieven en/of aanbiedingen actueel, accuraat en/of zonder fouten zijn