Hosting

HostingOm je website online te krijgen, heb je hosting nodig, maar waar moet je op letten? Ga je een website beginnen voor je bedrijfje, over je hobby of voor een website die veel bezoekers gaat ontvangen?

Waar moet ik op letten?

  • Uptime: elke provider heeft wel is problemen met het uitvallen van een server, maar dit moet natuurlijk zo min mogelijk gebeuren. Kies een provider met een hoge uptime.
  • Dataverkeer: dataverkeer geeft aan hoeveel informatie jouw website kan verzenden. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer dataverkeer je nodig hebt. Tegenwoordig geven veel providers onbeperkt dataverkeer.
  • Support: als er wat mis gaat met jouw website, wil je snel geholpen worden. Support is dus heel belangrijk.
  • Aanvullende services: Let erop dat het hosting pakket dat je kiest, alles heeft wat jij nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een email adres bij je website? Check dat eerst of deze wel in het pakket zit.
  • Prijs: Er zit veel verschil in prijs bij alle providers. Er zijn zelfs gratis providers. Bedenk hoeveel je bereid bent te betalen voor de services die je nodig hebt.

Goedkope hosting

Tegenwoordig krijg je al voor €0,50 een pakket bij versio.nl maar in het geval van hosting is goedkoop vaak duurkoop. Je wilt een goede klantenservice, zo min mogelijk downtime en goeie software voor het installeren van je cms, WordPress bijvoorbeeld.

Kleine website hosten

Voor een kleine website met ongeveer 20 pagina’s heb je al genoeg aan 1GB schijfruimte. Het dataverkeer (hoeveel bezoekers je kan ontvangen) is tegenwoordig tussen de 20GB-onbeperkt wat meer dan genoeg is.

Grotere website hosten

Verwacht je meer dan 10.000 bezoekers per maand? Dan moet je waarschijnlijk een iets groter hosting pakket nemen. Of misschien een VPS hosting pakket nemen

Type hosting

Er zijn verschillende type hosting, van goedkoop tot duur. Maar er zit ook een verschil in kwaliteit! Ga je een website beginnen voor je hobby of bedrijfje? Kijk dan is in de tabel hieronder voor goedkope pakketten. Wil je van betere kwaliteit omdat je meer bezoekers gaat ontvangen, zie de verschillende hosting types.

Alle prijzen hieronder zijn exclusief btw.Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

VERSIO

€0,50

P/M

1,5 GB Schijfruimte

20 GB Dataverkeer

Onbeperkt aantal databases

25 domeinen

Onbeperkt email adressen

NEOSTRADA

€0,85

P/M

3GB Schijfruimte

Onbeperkt

Dataverkeer

Onbeperkt aantal databases

100 domeinen

Onbeperkt email

adressen

SOHOSTED

€3,95

P/M

50GB SSD Schijfruimte

Onbeperkt

Dataverkeer

5 databases

1 domein

Onbeperkt email adressen

YOURHOSTING

€5,00

P/M

8GB Schijfruimte

5 GB Dataverkeer

1 database

1 domein

Onbeperkt email adressen

ARGEWEB

€5,95

P/M

5GB Schijfruimte

20 GB

Dataverkeer

1 databases

1 gratis domein

15 email adressen

HOSTINGWALK

€9,50

P/M

5GB SSD Schijfruimte

Onbeperkt

Dataverkeer

Onbeperkt aantal databases

5 domeinen

Onbeperkt email adressen

Beste-host zal zich inspannen om de meest recente aanbiedingen van Providers op te nemen, maar kan niet garanderen dat de tarieven en/of aanbiedingen actueel, accuraat en/of zonder fouten zijn