Reseller hosting

Reseller hosting
Met reseller hosting ben je de eigenaar van ruimte op een server die je kan verdelen in kleine hosting pakketten. Je kan ook via het admin panel meerdere accounts aanmaken en beheren. Reseller hosting word veel gebruikt door eigenaren van meerdere websites en website bouwers die als extra, hosting aan hun klanten willen verkopen.

Wie gebruikt reseller hosting?

Reseller hosting word veel gebruikt door startende hosting providers omdat ze niet willen direct investeren in eigen servers. Ze verkopen in feiten de diensten van een andere provider onder hun eigen naam. Ze zijn wel verantwoordelijk voor hun eigen gebruikers.

Voordelen

Jouw klanten hoeven zich niet druk te maken over de aanschaf en onderhoud van een server. De servers staan niet bij de klant, maar in een serverruimte van de hosting provider. De hosting provider moet deze 24/7 draaiend houden. Jij bent de onderverhuurder bij de hosting provider, en hoeft je niet bezig te houden met de hardware. Jouw taak is het onderhouden van de accounts voor klanten.

Reseller hosting providers

Er zijn meerdere hosting providers die reseller aanbieden, hierbij een lijstje:

Andere type hosting

Er zijn meerdere type hosting, wil je alleen je eigen website(s) online krijgen? Kijk dan welke type hosting bij jou past.